Pátek, 20 září, 2024
události
HomeRady a NávodyS dětmi na vodu? Proč ne! Stačí je dobře připravit a vybavit...

S dětmi na vodu? Proč ne! Stačí je dobře připravit a vybavit vhodným vodáckým vybavením pro děti.

- Reklama -aktualita

Na vodě už to znáte, ale tentokrát s sebou chcete vzít i děti? Žádný problém. Jen se musíte pořádně připravit. Když s sebou na vodu berete děti, nejde jen tak hodit do batohu pár věcí a vyrazit na řeku, jak jste možná zvyklí. Tentokrát toho budete potřebovat trochu víc.

Ze všeho nejvíc myslete na bezpečnost

Když jdete s dětmi na vodu, bezpečnost by pro vás měla být absolutní prioritou. Základem je samozřejmě kvalitní plovací vesta, která je odpovídá velikosti a hmotnosti dítěte. Děti by měly mít na sobě vestu po celou dobu, co jsou na vodě. I když je právě klidná. Nezapomeňte, že správná dětská vesta by měla mít mezi nohama popruh, aby se nevyvlékly. Před samotným vyplutím raději ještě jednou zkontrolujte jestli mají vestu správně nasazenou a utaženou. Pokud plánujete výlet po řece v okolí Tábora a nemáte vlastní, půjčovna lodí Tábor vám je může zajistit, stejně jako další bezpečnostní vybavení, které se vám na vodě bude hodit.

Pohodlí na vodě? S dětmi nezbytnost!

Děti potřebují být v pohodlí, jinak se z vašeho dobrodružství může rychle stát noční můra. To ostřílení rodiče dobře vědí. Myslete na to, že budete na vodě několik hodin, takže je dobré přibalit náhradní oblečení vhodné do vody i na břeh. Rychleschnoucí trička, plavky, ale i klobouky nebo kšiltovky proti slunci vám nesmí chybět. A nezapomeňte na opalovací krém! Do batohu určitě přibalte i nějaké to občerstvení a pití. Dětem rychle vyhládne a budou chtít pravidelně něco malého zakousnout nebo se napít.

Zapojte je a zabavte je

Může se to stát i na vodě, že se při delší plavbě děti začnou nudit. Zvlášť když jen sedí a koukají kolem. Zkuste je zapojit do veslování. Děti jsou rády, když mohou pomáhat a mají pocit, že mají kontrolu. Pro ty menší vezměte do lodi malý kyblík a síťku na lovení vodních živočichů. To je bude zaručeně bavit. A pokud si chcete výlet trochu protáhnout, naplánujte zastávky na zajímavých místech podél řeky. Prozkoumejte okolí, udělejte si piknik, nebo jen tak blbněte ve vodě.

Když se vydáte na vodu s dětmi, je dobré mít v záloze vždy náhradní plán. Mějte po ruce voděodolný vak na uložení důležitých věcí, jako jsou telefony, peněženky nebo náhradní oblečení. A pokud si nejste jistí, jaký úsek řeky je pro děti nejvhodnější, nebojte se zeptat místních odborníků. Půjčovna lodí Tábor nabízí nejen kvalitní vybavení, ale také vám rádi poradí a nasměrují na vhodnou trasu. Ať už se vydáte kamkoliv, nezapomeňte na dobrou náladu a trpělivost. Pak si váš společný výlet určitě užijete.

- Reklama -podnikatel
- Reklama -PR články
Must Read
- Reklama -PR články
Related News
- Advertisement -podnikatel